15. 04. 2024 Gastro Zlin
Zvěřinové soté, bramboráčky s čerstvou majoránkou, tymiánové žampiónky, borůvky.. 🦌🌲🫐
– 150g srnčího hřbetu
– 1/2 žluté cibule
– 1/2 červené cibule
– 100g baby žampiónu
– 2 kusy jarní cibulky
– 1dcl červeného vína
– 2dcl smetany
– čerstvý tymian
– nadrcený jalovec
– drcený kmín
– sůl, pepř
Postup:
– Žampiónky si očistíme, zakápneme kapkou olivového oleje, napepříme, přidáme špetku drceného kmínu a s větvičkami tymiánu dáme pect do předehřáte trouby na 180 stupňů zhruba 15-20 minut..
-Maso si nakrájíme na nudličky, přidáme čerstvý tymián, sůl, pepř a z prudka opečeme minutku na panvičce a dáme bokem..
– Na stejné pánvičce zarestujeme na tenké měsíčky nakrájenou červenou a žlutou cibulku přihodíme špetku drceného jalovce a minutku porestujem. Přihodíme bílé části jarní cibulky nakrájené na menší kousky. Zalijem červeným vínem, necháme odvařit. Potom zalijeme smetanou necháme chvilku svařit, přihodíme maso, část žampiónku prohodíme se směsí, dochutíme sůl, pepř a ihned podáváme..
– Dozdobíme žampiónkama, zbytkem jarní cibulky, borúvkama a bylinkama..
A přejeme Vám dobrou chuť