14. 05. 2021 Gastro Zlin
Jak jsme zmiňovali v jednom z předchozích příspěvků, zvěřina si určitě zaslouží mít místo ve vašem jídelníčku :) Tak se Venison spojil s foodblogerem Dankem Nohelem, který ze zvěřiny vytváří opravdu báječné recepty. Jeden pro vás dnes máme :)
Na tento recept budete potřebovat:
– 150g srnčí hřbet ( který si den dopředu naložíte do tymiánu a pepře) objednejte ZDE.
– svazek karotky
– mladý hrášek
– 2dcl červeného vína
– půlka žluté cibule
– smetanu
– máslo
– čerstvý tymián, rozmarýn
– cukr
– mletý muškatový oříšek
– sůl, pepř
– Karotku si nakrájíme na menší kostky a zarestujeme na olivovém oleji. Po chvilce přidáme na drobno nakrájenou cibulku a necháme ještě minutku restovat. Pak přidáme lžičku cukru a necháme zkaramelizovat, zalijem půl na půl vodou a smetanou a necháme vařit do měkka. Až budete mít hotovo vše rozmixujeme, přepasírujeme, zašleháme trošku másla a dochutíme sůl,pepř, muškatový oříšek a mužem přidat i kůru z pomeranče.
– Srnčí hřbet si vytáhnem půl hodinky předtím než ho budem připravovat aby maso nedostalo takový šok a lépe se nám propékalo. Pořádně si rozehřejeme pánev maso opečeme hezky ze všech stran a dopékáme v troubě na 130 stupňů zhruba 5 minut. Maso necháme pak ještě chvilku odpočinout, předtim než jej budem krájet.
Na stejnou pánev co se opékalo maso nalijeme připravené víno. Přidáme větvičku tymiánu a rozmarýnu a pozvolna svaříme zhruba na půlku. Víno přecedíme do čistého kastrolku, rozehřejeme, zašleháme studené kousky másla, dochutíme sůl, pepř a ihned podáváme.
– Mladý hrášek spaříme minutku v horké, schladíme a orestujem na másle
Kvalitní zvěřinu a produkty z ní si můžete objednat na e-shopu zde