15. 10. 2019 Gastro Zlin
Nízkoalkoholický nápoj CIDRE vyrábí pan Uher podle receptu svého dědy, který žil v Lipině u Valašských Klobouk. Základem jsou staré místní odrůdy, tradiční postupy a ruční práce. Proto je jeho cider zdravý, lehký a osvěžující, přírodní v chuti a vůni po jablkách tradičního sadu Bílých Karpat. Vyrábí také jablečný ocet. Octové kvašení cidru je vyvoláno vlastní mateční kvasnou kulturou. Přírodní jablečný ocet je historií ověřený léčivý a očistný přírodní elixír, který napomáhá ku zdraví.
Na výrobu jablečného octu jsou použita jablka z krajových odrůd Bílých Karpat jako je Jadernička Moravská, Hranáč Gdaňský, Strimka a Kardinál žíhaný. Ocet je připravován dle staré rodinné receptury z octováním cidru. Proces výroby octu trvá až dva roky. Ocet není filtrovaný ani pasterizovaný a tím si uchovává přírodní látky.
Evžen Uher, Lipina 43, 766 01 Valašské Klobouky
Tel.: 605 203 077
E-mail: evzenuher@seznam.cz
Tento článek napsal Perla Zlínska
Cílem této soutěže je poukázat a vyzdvihnout naše zpracovatele, kteří vyrábějí kvalitní potraviny z českých surovin.
Fotogalerie
 
    
 Včelařství Jaroslav Studeník, Jasenná
 
 Pospíšil - maso, uzeniny, lahůdky s.r.o., Holešov
 
 TOKO AGRI, a.s., Rudice
 
 Petra Malá, Kostelec
 
 Jan Slovák, Valašská Senica
 
 Irena Stromská, Zubří
 
 Mlékárna Valašské Meziříčí, spol. s r.o.
 
 JAVORNÍK-CZ S.R.O., Štítná nad Vláří
 
 
 
  
 


 
  
 