15. 10. 2019 Gastro Zlin
Nízkoalkoholický nápoj CIDRE vyrábí pan Uher podle receptu svého dědy, který žil v Lipině u Valašských Klobouk. Základem jsou staré místní odrůdy, tradiční postupy a ruční práce. Proto je jeho cider zdravý, lehký a osvěžující, přírodní v chuti a vůni po jablkách tradičního sadu Bílých Karpat. Vyrábí také jablečný ocet. Octové kvašení cidru je vyvoláno vlastní mateční kvasnou kulturou. Přírodní jablečný ocet je historií ověřený léčivý a očistný přírodní elixír, který napomáhá ku zdraví.
Na výrobu jablečného octu jsou použita jablka z krajových odrůd Bílých Karpat jako je Jadernička Moravská, Hranáč Gdaňský, Strimka a Kardinál žíhaný. Ocet je připravován dle staré rodinné receptury z octováním cidru. Proces výroby octu trvá až dva roky. Ocet není filtrovaný ani pasterizovaný a tím si uchovává přírodní látky.
Evžen Uher, Lipina 43, 766 01 Valašské Klobouky
Tel.: 605 203 077
E-mail: evzenuher@seznam.cz
Tento článek napsal Perla Zlínska
Cílem této soutěže je poukázat a vyzdvihnout naše zpracovatele, kteří vyrábějí kvalitní potraviny z českých surovin.